Palta Reina

Příprava: 30 min.
Pro: 6 osob

Plněné avokádo

Tradiční recept plněného avokáda s vařeným kuřecím masem nakrájeným najemno, jež byl časem nahrazen jakoukoliv jinou náplní, např. krevetami či langostou, tuňákem z konzervy, játrovou paštikou. Jednoduchý, ale chutný a elegantní předkrm.

3 velké zralé avokáda
3 kuřecí stehýnka
3 lžíce majonézy
1 konzerva červené papriky v konzervě
6 proužků čerstvé papriky
6 černých oliv /podélně rozkrojených/
šťáva z půlky citronu
1 list čekanky
sůl a pepř

Rozkrojte podélně avokádo a vyjměte pecku (jednoduchý tip: rázně sekněte nožem do pecky tak, aby se zasekla a jemným pohybem pecku vyjměte).Sloupneme slupku a vnitřek avokáda posolíme a zakapeme citrónovou šťávou.
Osolte a opepřete kuřecí stehýnka a vložte je na 15 minut. do silně rozehřáté trouby (možno uvařit ve vodě). Poté kuře nakrájejte na malé kousky a smichejte je s najemno nakrájenou paprikou v konzervě a půl lžičkou majonézy.
Touto směsí naplňte vrchovatě každou půlku avokáda a ozdobte zbytkem majonézy,proužkem čerstvé papriky a plátkem olivy.
Vložte avokádo do čekankového listu.

Tip: avokádo by mělo být zralé, ale pevné tak, aby se s ním mohlo jednoduše manipulovat, aniž by ztratilo na impozantnosti!